Vinkefrøerne i Georgs Æske

Inde på kontoret bor der nogle særlige frøer, der er rigtig gode til at vinke sammen med børnene i Georgs Æske.

Det kan være svært at skulle sige farvel til mor eller far og det er helt i orden. Vi vil i Georgs Æske gøre hvad vi kan for at i møder voksne der er nærværende og imødekommende og en atmosfære der gør det trygt for jer som forældre at aflevere jeres guldklumper.

I Georgs Æske mener vi at det er os, som voksne der skal rumme, at det er svært for barnet. Det betyder, at barnet ikke kan være ansvarlig for, hvordan mor og far har det. Vi bagatelliserer derfor ikke barnets "sorg", men fortæller tydeligt, vi godt kan forstå det er svært, men I kommer igen og vi skal lave en masse hyggelige ting imens.

Find meget gerne en rutine som fungerer for jer og jeres barn. Der er mange muligheder, det kan være at sætte sig ved bordet. Finde legetøj frem, eller sætte sig ved den voksne. Det er også helt i orden hvis man gerne vil vinke til sit barn og vi har et vinkevindue inde på kontoret til det samme. Personalet vil meget gerne stå til rådighed for at hjælpe jer og jeres barn til at sige farvel. Vi beder jer dog om at vise hensyn til, at yndlingspædagogen kan være optaget af leg eller andet og derfor ikke kan komme med ud og vinke. Hvis jeres barn derfor har brug for en voksen til at sige farvel er det bedst at gøre det til en rutine at sige farvel inde på stuen, gerne sammen med den voksne.

Vi anbefaler korte afleveringer, det er vores erfaring at det er det bedste for barnet. Børnene ved godt at afskeden er på vej og at trække det ud, kan i nogle tilfælde forværre situationen.

Husk altid at sige tydeligt farvel, det er ikke en god løsning at snige sig væk. Børn bliver meget ulykkelige når de opdager at mor eller far er "forsvundet". Gå når du har sagt farvel, vær rolig og afslappet, vis barnet at, du mener din beslutning om at skulle af sted og at barnet skal blive hos os!