Privat legetøj og legetøjsdage i Georgs Æske

Georgs Æske har mange spændende aktiviteter og vi har meget legetøj i huset. Men vi oplever, at børnene gerne vil have legetøj med hjemmefra. Der opstår desværre tit situationer, hvor privat legetøj bliver væk eller går i stykker. Det gør børnene kede af det, og frustrerer forældrene. 

Derfor har vi legetøjsdag én gang i ugen i Æblekassen, hvor børnene kan lege med deres favoritlegetøj sammen med vennerne. Lige nu er det hver fredag. Legetøjsdagen er blevet etableret, fordi vi finder det vigtigt, at børnene får lov at bringe lidt af deres eget liv ind i Æblekassen samtidig med, at vi begrænser “privat” legetøj i huset de øvrige dage.

I Spire og Blomsterkassen er det OK at barnet har eget legetøj med hver dag – men det er vigtigt at de andre børn også må lege med det. Vi kan naturligvis ikke garantere for, at medbragte legetøj kommer uskadt retur, og de voksne stiller legetøjet ud i garderoben, hvis det skaber unødige konflikter mellem børnene. 

Vi beder jer tænke på, at det skal være legetøj uden for meget larm og at det skal være egnet til en børnehave med mange børn. Børn har ofte svært ved at passe på legetøj, der indeholder små dele og som let kan forsvinde. Diverse elektroniske spillemaskiner betragter vi ikke som egnet legetøj at medbringe. Husk at det ikke må være farligt for de mindre børn.

Det er vigtigt at skrive tydeligt navn på og huske at det er på eget ansvar, at have legetøj med denne dag og det er forældrenes eget ansvar at hjælpe barnet med at finde det! 
 
Børnene må naturligvis gerne tage en sovebamse med eller andet, der kan være med til at skabe tryghed i løbet af ugen.